Практичні, якісні, міцні… колготи

Неякісні, одноразові, браковані… Цими прикметниками жінки часто характеризують капронові колготи. Особливо у тих випадках, коли ще не встигли їх одягнути, а вони вже порвались.

Щоб колготки служили довго, треба правильно обирати цей делікатний предмет одягу. А вдало купити колготи допоможуть наші маленькі практичні поради.

 

Матеріал. Обирайте матеріал відповідно до своїх відчуттів. Насамперед зверніть увагу на вміст лайкри. Що її більше, то колготки дорожчі. Цей матеріал не дозволяє колготкам розтягуватися і тримає форму навіть після багаторазового прання. Колготки якісні, якщо вміст лайкри у них 10–30%.

Мікрофібра гарантує колготкам еластичність, міцність і м’якість. Холодної пори року актуальні двошарові колготки з бавовною всередині й мікрофіброю зовні. У якісних колготках вовни або бавовни має бути не менш аніж 55%.

Важливим складником є акрил. Такі колготи м’які та зручні, проте швидко втрачають гарний зовнішній вигляд.

Щільність. У продажу є колготки від 5 до 250 ден. Що вище це число, то міцніші колготки. Колготи жіночі щільністю 15–20 ден доволі тонкі, тож їх можна носити теплої пори. Колготки щільністю 40 ден міцніші й тепліші. У колготках щільністю 50–180 ден тепло восени та взимку, крім того, такі колготки використовують для моделювання фігури, а також у разі проблем із судинами ніг.

Шов. З’єднувальний шов може бути круглим, тобто обробленим оверлоком, або пласким, внутрішнім. Краще обирати колготки із пласким швом, вони зручніші й довше вам слугуватимуть. Ширина пояса має бути не менш аніж чотири сантиметри.

Ластовиця. Дуже важлива деталь. Це спеціальна щільна вставка в ділянці промежини, яка підвищує зручність колготок, гігієнічність, комфортність, збільшує їхню довговічність. У дорогих колготках вона виготовлена з тонкої бавовни.

Шортики, носок і п’ятка. Обовязково зверніть увагу на те, як виготовлена верхня частина колготок: шортиками чи трусиками. Якщо ви плануєте носити подовжену спідницю або надягати колготки під штани, обирайте перший варіант. А якщо вдягатимете коротенькі сукні та спідниці, вам потрібні колготки трусиками.

Краще, якщо носки і п’ятки будуть виготовлені зі щільнішої тканини, тоді колготки слугуватимуть довше.

Розмір. Правильно обрати розмір колготок допоможе таблиця, надрукована на упакуванні товару. Якщо ви ніяк не можете визначитись між двома розмірами, краще брати більший, оскільки замалі колготки частіше рвуться, в них некомфортно.

Колір. Виробники пропонують нам безмежне розмаїття кольорів та відтінків. Однак класичними були і є колготи жіночі чорного й тілесного кольорів. Пам’ятайте, що колготки підбирають до кольору взуття.

Колготки жіночі тілесного кольору мають бути непомітними на ногах. Чорні колготки – це класика. Ніжки у таких колготках здаються стрункішими, а от світлі відтінки, навпаки, повнять.

До світлого одягу пасуватимуть колготи відповідного тону, а до темного і чорного – колготки лише темних відтінків. Не вдягайте колготки в сіточку з міні-спідницею, оскільки це вульгарно.

Колготки оптом. Часто ми звертаємо увагу на гуртові пропозиції товарів. Рекламні оголошення в інтернеті на кшталт «колготи оптом», як правило, свідчать про можливість купити колготи дешево. От тільки такі колготки не завжди якісні. Будьте уважними – і тоді ваш вибір буде вдалим.

 

Купити жіночі колготи в інтернет-магазині «Цукерка» зручно і вигідно. Ми продаємо лише якісні товари європейських виробників. Бажаємо всім вдалих покупок і гарного настрою. 

Теги :

Залишити коментар

Captcha